Gogosi cu dovleac

de ianculubita in Dulciuri, 3 Feb 2014 | 6128 vizualizari

 

Pentru ca am ceva bostani adusi de la gradina,am facut cateva retete printre care si aceste gogosi;va spun sincer ca am mai facut si alta data gogosi dar ca astea nu mi s-au parut atat de bune,aromate si moi;le-am facut ieri si azi sunt la fel
Daca aveti bostan,merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu piure de dovleac facut din felii de dovleac fierte sau coapte
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 pahar cu vin rosu dulce
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 10-12 linguri cu faina
  • arome (coaja de lamaie, portocala, esenta de vanilie)
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu dovleac:

Intr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata fi luat cu lingura

Acoperim castronul si lasam sa creasca;dupa ce si-a dublat volumul,luam cu o lingura din aluat si-i dam drumul cu atentie in vasul cu mult ulei foarte incins;dupa ce s-au rumenit le scoatem pe prosoape de hartie iar dupa ce am terminat,le pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

daca vinul este dulce,nu mai e nevoie de zahar

2

vinul poate fi de orice culoare,avem nevoie doar de aroma lui

3

focul nu trebuie sa fie maxim pentru ca gogosile vor ramane crude la mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie